Elég sűrűn eszünk lazacot, mert itt jóval olcsóbb, mint Magyarországon. Nagyon szeretem füstölve, sózva, vagy épp fóliában sütve. Mondjuk a lazac elég gazdag zsírban, de inkább omega 3 és 6 zsírsavakban, amik jótékony hatással vannak az agyunkra pl.
Tegnap Grétával elindultunk sétálni, a postaládánál mindig megkukkantom a szórólapokat. Az időnkből kitelik, hogy a kb. fél km-es sugarú körben lévő nagy hipermarketeket bejárjuk olcsóbb húsért, vagy halért. Szinte tudom, hogy a megszokott termékeket hol érdemes megvenni, hol van jobb minőség, hol a legjobb a zöldség kínálat, hova érdemes májért menni, vagy épp lisztért.
Mint minden háziasszony én is sokszor listával készülök. Mondjuk tuti más lesz a helyzet, ha dolgozni fogok, nem lesz időm ennyire tüzetesen megvizsgálni a boltok kínalatait.
Szóval tegnap szemet szúrt az egyik üzletlánc ajánlata: lazac, egészben 3,99 euro. Ez baromi jó ár. Gyorsan mentünk és vettünk is egy szép nagy példányt. Itthon kifiléztem, és felszeleteltem.
Ez a fóliában sült lazac nagyon elterjedt étel, legalábbis a mi családunkban. Mindenki szívesen fogyasztja.
Hozzávalók kb. 8 személyre
kb. 2 kg lazacfilé
3 nagy hagyma karikára vágva
kb. 3-4 dl majonéz
citrombors (sima fekete bors is jó)
szezonban friss kapor (nálunk a boltban kapható kapornak semmi íze nincs, így inkább kihagyom)
A kifilézett lazacot kb. tenyérnyi nagyságúra szeletelem, természetesen lehet kisebbre is, majd alufóliával kibélelt sütőlapra helyezem.
Borsozom ízlés szerint, utána majonézzel (akinek az túl zsíros, tejföllel) bekenem ízlés szerint. Beborítom az egészet karikára szelt hagymával.
Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütöm 175 fokon, ha szükséges még 10 perc mehet grill fokozaton.
Főtt burgonyával, vagy párolt zöldségekkel, rizzsel tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: