Finom falatok Észtországból

Vasárnapi ebéd

vagyis csirkés zellekrém leves és csirkével töltött gombafej volt.

A héten nagyon sokat jártunk keltünk, mindig csak valami gyorsat összeütöttem. Említésre sem méltó. Voltatok már úgy, hogy nagyon vártatok egy ételt, éreztétek a szátokban az ízét, és amikor elkészült, hatalmas csalódás volt?

Egy tapasztalattal gazdagabb lettem. Kacsát nem mostanában fogok venni, az tuti. Legalábbis egyben.  Lehet a kacsacombbal teszek még egy kisérletet.

Mára mindenképp valami tartalmasat szerettem volna. Aivar, a férjem, nagyon kevés húst eszik, kb. csak a csirkemell jöhet szóba. Nagyon ritkán megeszi a fasirozottat. Ennyi. Mondjuk a múltkor evett a marhahús levesből is.

Ma elmentünk vásárolni és már akkor kiötöltem a zellerkrém levest. Semmi extra.

Hozzávalók:

1 negyed zellergumó (felkockázva)

1 hagyma (felkockázva)

1 sárgarépa (karikázva)

kb. 20 dkg csirkemell (comb) szintén felkockázva

1/2 pasztinák (kockázva)

1/2 karalábé (kockázva)

1 gerezd fokhagyma egészben

só, bors, zsálya

A hozzávalókat  a csirkemell kivételével egy fazékba tesszük, és zsiradékon megpiritjuk, majd puhára pároljuk. Én most kacsazsírt használtam. (hehe)

Amikor megpároltuk a zöldséget, akkor hozzáadjuk a kockára vágott csirkehúst és kevés folyadékkal (víz, vagy zöldséglevesalap) felengedjük. Már írtam, hogy én zöldséglevesalapot használok, kvázi bio vegeta. Só, bors, kevés majoranna, és zsálya. 1 gerezd fokhagyma.

Amikor megfőtt a hús és a zöldségek is, akkor összeturmixoljuk. Ha nem akarjuk liszttel süriteni, akkor a legjobb, ha csak annyi lé van a levesen, amennyi ellepi. Igy tuti nem lesz túl híg. Én kevertem hozzá egy kis tejfölt, de aki fogyózik, vagy paleózik, az elhagyhatja, szerintem anélkül is nagyon finom.

Krutonnal, piritott baconnel, vagy csak simán tálaljuk 🙂 Jó étvágyat hozzá 🙂

DSC_2823

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!